deboerontour

Marokko 2013 - 2014

Bij de start van onze reis van 7 maanden hebben we aangegeven dat we de reis Portugal 2013 hebben genoemd. Ook schreven we dat we niet meer weten waarom we dat gedaan hebben en dat we de reis ook wel zuid-west Europa hadden kunnen noemen.

Veel oplettende lezers vonden de naam Portugal 2013 ook niet passen bij deze verslagen.

We hebben daarom besloten deze reis de volgende naam mee te geven:


Marokko 2013 - 2014


We hebben voor deze reis, net als alle andere reizen, geen voorbereidingen getroffen. We weten welke landen we willen bezoeken, maar via welke wegen we rijden en wanneer we daar aankomen is ons nog volledig onbekend. Wel proberen we een paar familieleden en kennissen te bezoeken. Ook daarvan weten we niet wanneer we daar zijn. Zijn zij thuis is dat leuk. Maar zijn ze niet thuis hebben zij en/of wij pech.

Het wordt zeven maanden echt vrij leven. En dan vooral in de natuur. Niet over snelwegen en komen we er vandaag niet dan komen we er morgen en anders overmorgen wel. Vooral geen haast.


Het is altijd al een grote wens om de koningssteden van Marokko te bezoeken. Door veel reisboeken te lezen over Marokko zijn we al aardig thuis in het land van de Marokkanen. Vooral ook de verhalen van mede camperaars hebben ons doen besluiten om met de camper Marokko te verkennen.


In België laten we het luifeldoek vernieuwen bij de Thule/Omnistor fabriek in Menen.


In Engeland gaan we een lang weekend op bezoek bij de jongste zoon en zijn gezin.


We hebben ontzettend veel zin in dit avontuur maar laten alles gewoon op ons afkomen. Zondag 1 september is het zover. Om elf uur starten we de camper en rijden de straat uit.