deboerontour

Portugal 2011-2012

Al vanaf het eerste moment dat we vrij van arbeid waren hadden we het idee om elk jaar in de winterperiode naar het zuiden van Europa te trekken. Het jaar 2010 is het er niet van gekomen maar in 2011 zijn we al vroeg begonnen aan het plannen van een reis.

Dat plannen houdt voor ons alleen in dat we een tijd bepalen wanneer we vertrekken. Niet waar we vandaag of morgen overnachten.

We kijken per dag waar we overnachten. Soms weten we s’morgens niet waar we s’avonds staan. En dat geeft nou dat heerlijke vrije gevoel.


Voor de komende reis naar het zuiden hadden we begin september op het oog. Als we dan  eind maart 2012 weer terug zijn hebben we een half jaar van onze eerste overwintering kunnen genieten.


Maar helaas. Door medisch onderzoek werd begin september half oktober voor dat we eventueel konden vertrekken. En uiteindelijk zijn we op 13 december de straat uitgereden om naar het zuiden te gaan. Alle medische onderzoeken zijn afgesloten met een goede uitslag.


In de eerste week stonden we in Mimizan in Frankrijk. Al vanaf thuis had het constant geregend. Tijdens deze (winterse)buien hadden we veel tijd om de website van toen aan te passen. Ook in Mimizan, waar het droog was, hebben we de site verbeterd. Totdat opeens de website wegviel en er niets meer van de site over was. Daar gaat dan weken werk.


Daarna hebben we niet anders gedaan dan genoten. Noord Spanje is mooi evenals Noord Portugal. Kerstmis vierden we samen in de camper in Braga en oud en nieuw in Coimbra. En zo langzamerhand trokken we door naar het zuiden. Kris kras door de Algarve en vandaar Via Spanje en Frankrijk weer naar huis.


Vanaf eind december 2011 hebben we de verslagen in websitestijl per email verzonden aan de kinderen, familie, vrienden en kennissen en andere belangstellenden. En nu staat  het allemaal weer officieel op de site. Hier en daar wat aangepast, week 1 en 2 waren zonder foto’, maar deze zijn nu weer toegevoegd.


We hebben van deze reis driedubbel genoten en hopen dat u ook geniet bij het lezen van ons reisverhaal.