deboerontour

Vakantie-wagenpark:Home

Wie zijn wij?

Ons vakantie-wagenpark

Reisverhalen

Gastenboek

ContactOnze fotoalbums


bestemming

datum


bestemming

datum


bestemming

datum


bestemming

datum


bestemming

datumLinks naar onze

andere fotoalbums:

Klik HIER


Links naar sites van

andere camperaars:

Klik HIER


Camperplaatsen

tijdens  de reis van

bestemming

Klik HIERVakantie-wagenpark


In 1981 kochten we onze eerste caravan. Een Adria. Het type weten we niet meer maar het was het kleinste model. Het eerste jaar gingen we ermee naar Frankrijk, ons favoriet vakantieland.


Het tweede jaar vierden we een voorjaarsvakantie in Drente.  Het weekend voor Hemelvaartsdag heen en de zondag na Hemelvaartsdag zouden we weer terug naar huis gaan. Het weer was toen zo slecht dat het onverantwoord was om met de caravan naar huis te rijden. Om een lang verhaal kort te maken: we hebben 9 jaar op die camping gestaan. Met veel plezier dat wel. Maar uiteindelijk heb je alles in de omgeving gezien en wil je je gezichtsveld verbreden. In 1991 haalden we de caravan uit Drente en brachten hem naar de dealer voor een grote onderhoudsbeurt. Nadat we de caravan hadden afgeleverd liepen we nog even de showroom in. Daar zagen we een prachtige Adria, type Optima, en waren  er direct weg van. Na wat onderhandelingen met de dealer was de koop gesloten. De Optima hebben we 12 jaar in ons bezit gehad. Met deze caravan zijn we onder andere in Frankrijk, Portugal, Italië en Tsjechië geweest. Natuurlijk ook diverse keren in in ons eigen land er mee gekampeerd.


Na 12 jaar en heel veel plezier van zo'n caravan moest hij toch weer een onderhoudsbeurt hebben. En ja dan kom je weer bij de dealer, je kijkt weer even rond, en ............. je ziet een showroommodel van een Engelse caravan, de Hylander, type Ambiance, staan. Een pracht caravan. Net als in de Adria langsbedden. Maar deze Hylander heeft ook een douche en alles heeft meer comfort. We weten dat dit een bijkomstigheid is, en dat is toch mooi meegenomen. Weer onderhandelen en de koop wordt ook nu weer gesloten.


4 Jaar hebben we plezier ondervonden van de Hylander. Voor ons was het op dat moment het "neusje van de zalm" onder de caravans. Waarom maar 4 jaar in zo'n geweldige caravan vakantie vieren? In 2007 kregen we de camper-kriebels. En om niet meteen zo'n grote investering te doen hebben we eerst in mei 2007 een camper gehuurd in Ierland. Dit was een Hymer Swing 544 met alkoof.


Al vanaf de eerste dag waren we helemaal weg van het camperen. 17 dagen lang was het volop genieten. De eerste en de laatste nacht op een camping en de andere 15 nachten heerlijk vrij kamperen. Bij thuiskomst hebben we gelijk de caravan op zoveel mogelijk sites gezet om hem maar zo spoedig mogelijk weer te verkopen. Al ging dat wel aan ons hart. Tijdens een caravanbeurs van een dealer hebben we de caravan verkocht. Intussen opzoek naar een camper. Die vonden we en het was hetzelfde merk en type zoals we in Ierland hadden. Bouwjaar 2001. Een jaar hebben we hiermee gereden. We vonden toen dat hij toch wat minpunten had. O.a. een douchegordijn dat altijd aan je lijf blijft plakken, de trap naar het alkoof en de schuimrubberen treinzitbank.


Alle sites hebben we afgezocht om een camper te zoeken die aan onze wensen kan voldoen. Al snel wisten we dat het weer een Hymer moest worden. Nu een zogenaamde "barzit". Het B584 type. We hadden alle tijd om te zoeken. Na een paar maanden reden we langs een handelaar/dealer en zagen daar de juiste camper staan. Proefrit gemaakt, onderhandeld voor wat extra accessoires. En naar volle tevredenheid was de koop beklonken en waren we de trotse bezitters van een Hymer met "barzit". Bouwjaar ook 2001.


Deze Hymer beviel uitstekend. Alles was naar wens. En........ wat ook belangrijk was: de camper was maar 6,06 mtr. lang. Hij kon op elke parkeerplaats staan wat veel voordeel opleverde. In 2011 en 2012 overwinterden we in Portugal. 4 Maanden lang genoten we en dit kwam mede door de camper. Aan verkoop of inruil dachten we totaal totaal niet. In september 2012 zouden we weer naar het zuiden van Europa gaan. Tevens zouden we Marokko aandoen. Maar door verbouwing en ziekte konden we pas begin maart 2013 vertrekken. Eind februari de camper uit de stalling gehaald en gereed gemaakt voor de reis. Zaterdagmorgen 2 maart stond de camper klaar voor vertrek. Alleen de watertank moest nog gevuld worden. Na het vullen zagen we dat er water in de douche-ruimte stond. Tijdens inspectie bleek de kraan bij het keramisch gedeelte lek. Dat werd dus een nieuwe kraan. Hier in de buurt niet te koop dus op naar een caravan-boulevard. Ook daar geen specifieke kraan. Wel zagen we een camper met garage, een dwarsbed achterin enz. enz. Een garage was altijd al een grote wens van ons voor de fietsen. En daar stond er een te koop: een Rapido 7093 F uit 2007. Snel besloten we om deze camper te kopen. Inruil en alles weer geregeld. Er is veel ruimte binnen in de camper. Dat vinden we prachtig. Helaas hebben we niet direct op de lengte van de camper gelet.  Wel dat hij mooi groot is met veel opbergruimte. De camper is 7,37 mtr. lang, Daar schrik je toch wel even van. We hebben er eind maart een testrit van 2 weken mee gemaakt naar noord Frankrijk. Inmiddels hebben we alles naar onze wensen aangepast en bezitten we een camper die nog jaren mee gaat. We hopen de kraan ook!Adria van 1981 t/m 1991

Adria Optima van 1991 t/m 2002

Hylander Ambiance van 2003 t/m 2007

Hymer Swing 544 van 2007 t/m 2008

Hymer B584 Barzit van 2009 t/m 2012

Rapido 7093 F